עובדות מעניינות על השיער שלנו
- נשירת שיער היא בעיה שכיחה מאוד בעלת השפעה משמעותית על תפיסת הדימוי העצמי של האדם.
- לאדם ממוצע יש כ-100 אלף זקיקי שיער על הקרקפת.
- השערות אינן חיות לנצח. כל אחד מאיתנו, גברים ונשים כאחד, מאבד כ-100 שערות ביממה.
- השיער נמצא בתהליך של צמיחה ונשירה לאורך כל חיינו.
- אצל נשים, קיים שריד לנשירה העונתית של אבותינו הקדמונים, הגורם להתגברות הנשירה בעונות המעבר, בסתיו ובאביב.
- מנגנון מאוד מתוחכם מעביר לשערה אותות (סיגנלים) לנשור ואותות לגדול מחדש – זהו מעגל חיי השערה.
- השערה הינה גוף הבנוי משני חלקים: גוף השערה והשורש. גוף השערה מהווה את החלק החיצוני ובנוי מחלבון קראטין. גוף השערה צומח מתוך שורש השערה שבבסיסו זקיק (Hair Follicle) המצוי עמוק בתוך הדרמיס.
- זקיק השערה נמצא בין שכבת הדרמיס לבין השכבה התחתונה והינו מעין כיס אשר ממנו צומחת השערה. זקיק השיער הוא יחידה חיה, מתחלפת ובעלת קצב הגדילה המהיר ביותר בגוף.
- תאים המצויים בזקיק משמשים בית ייצור לשערה. הם מתחלקים במהירות והתאים הבשלים נדחקים לכיוון מעלה ומשמשים בסיס לבניית השערה. לכל זקיק שערה מחוברת בלוטת חלב המשמנת בחומר שומני את השערה הצומחת ממנו.
- זקיקי השיער הם למעשה האחראיים על ייצור השיער ועל משך חיי השערה והם ניזונים ממערכות הגוף באמצעות זרימת הדם, לכן זרימת דם תקינה, שמאפשרת את הזנת זקיקי השיער, היא משמעותית במיוחד לשמירה על תקינות השיער.
גורמים נפוצים לנשירת שיער
- הזדקנות טבעית והיבטים תורשתיים.
- חוסר איזון הורמונאלי וחוסר איזון של בלוטת התריס.
- מחלות עור שפוגעות בקרקפת – עור הקרקפת חייב להיות בריא ומאוזן. כאשר האזור סובל מיובש, עודף שומן, קשקשים, דלקת, פצעים, קליפות, הזעת יתר, סבוראה, זיהומים פטרייתיים וכד’ קיים סיכוי מוגבר לנשירה.
- מצבים של דחק ומתח נפשי.
- תזונה לקויה וחסרים תזונתיים או דיאטה חריפה שמובילים לדילול מאגרי ויטמינים ומינרלים כגון ויטמינים מקבוצת B, ברזל, סלניום ואבץ.
- סירקולציה לקויה באזור הקרקפת וזקיקי השיער שמובילה לירידה בזרימת הדם אל הקרקפת.
- מצבים של אנמיה וחוסר ברזל.
- מצבי נזק חיצוני וסטרס חמצוני – קרינת השמש, עיצוב שיער אגרסיבי, עישון, זיהום אויר וכד’.
- הגדלה של בלוטת החלב – גורמת לכמות גדולה של חלב בקרקפת ולסתימת הנקבוביות וכן לעליה בייצור האנזים 5- אלפא- רדוקטאז. הנשירה מתרחשת משום שבסתימת הנקבוביות נפגמת הזנת שורשי השיער ומכייון שעליית רמת האנזים 5- אלפא- רדוקטאז גורמת להגברת פעילות ההורמון הזכריDHT בזקיקי השיערה ולנשירה.
אמת או מיתוס?
- סירוק השיער במסרק מחליש את השיער…
לא, סירוק השיער במסרק לא מחליש את השיער, אבל למי שיש שיער מתולתל ומשתמש במסרק צפוף או במברשת, תולש גם שערות שלא אמורות לנשור. לכן, אלה שיש להם שיער מקורזל צריכים להיזהר, להשתמש במסרקים רחבים ולא למשוך את השערות.
- חפיפת שיער יומיומית מחלישה את השיער…
השורשים של השיער נמצאים עמוק בקרקפת, כמו עץ שהשורשים שלו עמוק באדמה. אבל בניגוד לעץ, כל השיער שמעל הקרקפת הוא חלבון מת. לכן, חפיפת שיער יומיומית לגמרי לא מחלישה את השיער.
- זיעה מרובה בקרקפת גורמת לנשירת שיער…
אין שום קשר בין זיעה לשורשי השיער.
- גילוח השיער או תספורת קצרה מחזקת את השיער…
חיתוך השיער מונע שבירה של השערה בשל שיער פגום וקצוות מפוצלים ולכן מומלץ לריענון מראה השיער.
- ייבוש שיער במייבש שיער גורם להתקרחות…
ייבוש שיער יכול להשפיע על המבנה החלבוני של סיב השיער. ייבוש יתר עם עודף חום יכול לשבור קשרים בשיער, אך אחרי כמה חודשים החלק הלא טוב ינשור ויצמח מחדש. בנוסף ייבוש בחום גבוה במיוחד לעיתים תכופות עלול לפגוע בעור הקרקפת ולעודד נשירה. בכל מקרה, ייבוש מוגזם אינו טוב.
- אסיפת השיער לקוקו מחלישה את השיער…
הקוקו עצמו לא, אבל אם מתבצעת משיכה מעל ליכולת השורש להימתח, זה עלול להביא להתקרחות בלתי הפיכה. בכלל, לא מומלץ להפעיל כוח רב מידי על השיער כי הוא נתלש.
- התקרחות יכולה להיגרם מלחץ נפשי…
ההיבט הנפשי, בכל הקשור לשיער, בהחלט משפיע.
הטיפול
רובנו חווים נשירה מדי יום וזאת כחלק מתהליך מחזורי של הגוף. השיער נתון למחזוריות של נשירת שיער וגדילתו. כאשר קצב הנשירה גבוה מקצב גדילת השיער, נגרם דילול ניכר בכמות השיער, ואנו חשים בנשירה.
במצב כזה מומלץ לבדוק מהם הגורמים לנשירה, האם מדובר במצב הדורש התערבות רפואית ולטפל בהתאם במידת הצורך.
בכל מצבי הנשירה טיפול תומך עשוי לעזור בהפחתת משמעותית של הנשירה ואף לעצור אותה.
קמילוטרקט – סדרת מוצרי טיפוח טיפוליים, המכילים ריכוזים גבוהים של מרכיבים פעילים מהטבע, תמציות צמחים ושמנים טבעיים, לטיפול בעור הקרקפת ובשיער דליל, בריכוז גבוה ואפקטיבי.
מוצרי קמילוטרקט נותנים מענה מיידי לחיזוק השיער, לבעיות קרקפת מגורה ולקרקפת בתהליכיAGING בשלבים שונים.
בלב הסדרה ארבעה סוגי שמפו לטיפול בשיער דליל המכילים תמציות מצמחי סרפד ורוזמרין שידועים כממריצים ומאפשרים הזנה טובה יותר לשורשי השיער, לכן נמצאים בשימוש נרחב ברפואה העממית לטיפול בשיער דליל.
טיפול תומך מומלץ למצבי נשירת שיער יכלול שמפו קמילוטרקט (בהתאמה לסוג השיער ולצרכיו), אמפולות Active לשימוש ישירות על הקרקפת ועיסוי קרקפת יומיומי באמצעות מברשת הסיליקון של קמילוטרקט.